ECO 115 – איטום התפרצות מים במרתפים וחניונים (התפרצות מים חזקה מסדקים)

חומר איטום חד רכיבי פוליאוריטני חצי גמיש נוזלי המתנפח במגע עם מים. אידיאלי לעצירת פרצי מים כדוגמת מי תהום. לחץ מים במאגרים, בריכות ועוד. לשימוש במשאבה חד רכיבית יש להשתמש ב 10%-6% זרז (ובכך לשלוט במהירות ההתנפחות של החומר במגע עם מים).

שימושים עיקריים לחומר: חומר הזרקה חצי גמיש מתנפח, תופח במים לאיטום חניונים, מרתפים, חומר הזרקה לעצירה מיידית של פרצי מים דרך סדקים ותפרים בבטון.

תיאור המוצר: אקו 115 – חומר הזרקה פוליאוריטני חצי אלסטי, חומר איטום חד רכיבי פוליאוריטני, חצי אלסטי מתנפח במגע עם מים.

תכונות

  • עצירה מיידית של פרץ מים!
  • יכולת התנפחות עד פי עשרים!
  • מגיע ללא סולבנטים.

שיטת יישום

  • נדרשת משאבה חד רכיבית, ושימוש בזרז – לשליטה על מהירות ההתנפחות של החומר במגע עם המים.
  • עצירת מי תהום. לחץ פריצת מים מתוך המאגר בברכה וכו’.

 

מרתף הינו מבנה הממוקם מתחת לקרקע. קיימים כמה שימושים עבור מרתף: אחסון, לכלול מערכות כגון – דוד חימום, לוח חשמל, מערכת מיזוג אויר ומקלט. קיימות פעולות תחזוקה אשר נדרשות בתוך המרתף, כאשר אחת מן פעולות אלו הינה איטום. בכל מרתף קיימת סכנה של כניסת מי תהום, ולגרום לנזק בתוך הבניין. על מנת לבצע מניעה של נזק זה , מחויב לערוך אטימה באופן מיטבי במרתף.

אם הנכם רואים כתם רטיבות אשר מקורו פנימי מתוך הקיר/ רצפה/ תקרה יש משמעות רבה כי תגיעו אל איש מקצוע אשר מומחה בתחום האיטום של מרתפים. איטום יעיל זה נותן הגנה בתוך הבטון ומונע יציאת מים.

עולם האיטום מתחלק לשיים – איטום חיובי ואיטום שלילי

איטום נחלק לשתי קבוצות עיקריות –איטום אשר חיובי כלומר- יישום האיטום מחוץ למבנה (חוסם את המים שלא יכנסו לבטון). ואיטום שלילי כלומר- יישום מתוך המבנה (חוסם את המים מלצאת מהבטון פנימה למבנה).

יתרה מזאת, איטום שלילי נערך כאשר לא קיימת  גישה לפן החיצוני בבניין, כמו למשל – בתוך מרתף ו/או בתוך קומה תת קרקעית. כמו שאפשר להבין, איטום שלילי נערך בתוך ועליכם לתת את הדעת שלכם לכך, כי איטום שלילי ימנע כניסה של מים אל תוך בניין, ברם, לא ימנע הרטבה של קיר חיצוני.

בטרם האחטום עליכם להכין יסוד (פריימר) המתאים לתשתית ולסביבה, להסיר זיהום או שומן מהקיר, וכן להוריד חומר מן התקרה, הרצפה עד שהבטון חשוף ובריא.  במידה וקיימת לחות בתוך המרתף – אל לכם להשתהות – ביצוע עבודה זריזה תמנע מפגע  ותחסוך הרבה הוצאות בטווח הארוך. באם נתתם את הדעה הודות כניסה של מים למרתף בדירה שלכם, ישנה משמעות ותפעלו בהקדם האפשרי ותטפלו באמצעות איש מקצוע, אשר מומחה בנושא זה.

כניסה של מים לבניין עשויה להסב נזק חמור, לרבות –  נזק מבני לבניין, נזק לריהוט וציוד, בעיה במערכת החשמל עד לכדי התחשמלות וכן לכדי שריפה ועוד כל מיני נזקים . פעולת איטום מחויבת להיערך בצורה מיטבית ואפקטיבית ועליה להיות מורכבת ממוצר איטום הולם ואיש מקצוע המכיר את המוצר בהקפדה מרבית. איטום מרתף מבעוד מועד , ושימוש במוצר איכותי, עשוי למנוע נזקים וסכנה. במבנה תת קרקעי כמו למשל – מרתף , מקלט , או פיר מעלית.

להלן שלבי ההכנה

  1. עליכם לקלף את כל הטיח מן קיר – כולל הצבע ו/או חיפוי קיים עד לחשיפת – כלה בהענקה של בטון נקי, בריא ויציב.
  2. ריצוף – באם יש צורך בפירוקו, יש לפרק אריחים כולל הדבק / טיט שתחתיהם.
  3. הסרה של חלקי של רופפים יעשה על ידי פטישון חשמלי ו/או דיסק חיתוך.
  4. גילוי ברזל זיון חלוד, סיתות סביב ברזל של הזיון בעומק של כ 1.5 ס”מ מאחורי הברזל ואף סביב ההיקף שלו.
  5. פתיחה וסיתות של החיבור בין הרצפה והקיר בעומק כס”מ.
  6. טיפול בברזל –זיון חלוד:  הורדה של חלודה מעל גבי ברזל בכל היקף שלו על ידי ליטוש בדיסק חשמלי. ניקיון האבק וציפוי הברזל בADEFER נוגד חלודה , ב 2שכבות.
  7. תיקון בטון בכל האזורים מחייבים שיקום, חומר שיקום צמנטי MAXI יבוצע עפ”י ההנחיות.
  8. יציקת רולקה בכל מפגש בין קיר לרצפה.
  9. בתום התקשות הרולקות והתיקונים יש לבצע אשפרה למשך כ-3 ימים. יש להקפיד במיוחד על אשפרת החומרים מיד לאחר התקשותם ובמשך היום הראשון של האשפרה.

 

עם סיום שלב ההכנות השטח צריך להיות למעשה אטום לגמרי.

פעולות איטום ספציפיות –  עפ”י מפרט לכל סוג פרויקט יכולות לכלול פעולות של הזרקת חומרים נוזליים – פוליאוריטנים / אפוקסים / צימנטים. אם נמצאים בהם סדק או שמא חלל מאחורי הבטון, בתוך תפר התפשטות וגם במקרה של הימצאות מי – תהום חודרים.