בתחום האיטום ניתן למצוא חומרים ודבקים מכל מיני סוגים של חומרי הדבקה ואיטום. אחד מן הסוגים הנפוצים ביותר בנושא של האיטום הינו החומר פוליאוריטן. חומר הדבקה זה בעל כמה תכונות, אשר מהוות מעלה רבה באיטום על משטחים שונים, וכן בעשיית שימוש על פני הרבה מקומות.
מה טומן בחובו חומר פוליאוריטן?
חומר פוליאוריטן הינו חומר של הדבקה, אשר עושים בו שימוש עבור איטום בתעשייה של הבניין או שהוא מהווה מענה עבור איטום באמצעות אנשי מקצוע בתחום. חומר זה מתאפיין כבעל יכולת מיטבית של הידבקות אל התשתית עליה שמים וכן ביכולת גמישות ניכרת שמעניקה אפשרות של מתיחה וכיווץ כיאה לשינויים שעשויים לחול במבנים. הרבה אנשי מקצוע עושים שימוש בחומר פוליאוריטן אף בתחום אשר קשור לעיגון של דלתות או של חלונות. בזמן הבנייה נוצרים מרווחים בין המסגרת של הדלתות ושל החלונות לבין המפתח של הקיר כאשר החומר של פוליאוריטן הכי איכותי עבור המענה של איטום אותם מרווחים.
לאחר יישומו הוא מתפשט על משטח העבודה וחודר אל כל נקב שהוא פנוי במרווחים ומעניק מענה אפקטיבי בבידוד תרמי ומונע חדירה של רטיבות אל תוך הבית שלכם.
היתרונות אשר גלומים באיטום חומר פוליאוריטן:
חומר פוליאוריטן מתחלק לשני פרמטרים – חד רכיבי ודו רכיבי –
דו רכיבי הינו חומר בעל יכולת ציפוי ואיטום גבוהים באופן ניכר, בעל עמידות גבוהה ביותר עבור שחיקה וטמפרטורה חריגה של קור וחום.
חד רכיבי – עושים בו שימוש בעיקר עבור איטום או ציפוי.
חומר על בסיס מים – ניתן למצוא היום דבק פוליאוריטן על בסיס מים – הוא נוצר בתעשייה בשל הביקוש הרב לחדי חומר ידידותי יותר לסביבה וכריאקציה לכל מיני רגולציות שהתפתחו בתחום האיטום. היתרון הגדול שלו טמון בכך שהוא חסר ריח, לא נמצא בו ממיס רעיל והוא יכול להתייבש בטמפרטורה נמוכה.
מתי מומלץ לעשות שימוש בחומר פוליאוריטן?
בגלל כושר האחיזה הטוב שלו בכל מיני סוגים של משטחים, ישנה אפשרות ליישם אותו בהרבה מקומות, כמו למשל – בתפר התפשטות של בניין או על קיר חיצוני ובאיטום סדק בקיר מבטון, גבס או בלוק.
ממה מורכבות יריעות ביטומניות?
היריעות הביטומניות מורכבות משאני אלמנטים מרכזיים שהינם השריון והביטומן. ביטומן הוא מוצר סינתטי אשר מופק מתעשיית דלק. הביטומן נוצר מתהליך של זיקוק נפט. באופי שלו משול הביטומן לזפת, הוא מחומם והופך נוזל, מוצק או צמיגי כשהוא מגיע לטמפרטורת החדר. הביטומן אשר עושים בו שימוש עבור איטום גגות אינו זהה לביטומן אשר עושים בו שימוש לאיטום ולציפוי סטנדרטי, מפאת הסיבה שביטומן זה מועשר בפולימר ועובר פרוצדורה של נישוב, אשר בו מוזרם אליו בועות אוויר בטמפרטורה גבוהה והן מעניקות לו את התכונות אשר נדרשות עבור איטום.
מה הם הסוגים של יריעות ביטומניות עבור איטום גג?
כיום נמצאים שני סוגי יריעות ביטומניות, כשמה שמבדיל ביניהם הוא הסוג של הפולימר ממנו הן מורכבות. כל אחת מהן מתאימה עבור סוג אקלים שונה, וכן היריעות הביטומניות אף מגיעות בשמי מידות עובי השונות זו מזו –
- יריעות ביטומניות SBS – יריעות אלו מותאמות לאקלים קר ומשתמשים בהם יותר באזור שלא חשוף לקרני השמש, כמו למשל – מקלט או מרתף, מאשר עבור גג.
- יריעות ביטומניות APP – יריעות אלה יותר מתאימות עבור אקלים חם ועבור גג בטון שהוא חשוף, ולכן הן שכיחות במדינת ישראל.
העלות של יריעות ביטומניות –
סוג | מחיר |
התקנת יריעות 4 מ"מ | כ-70 ש"ח למ"ר |
התקנת יריעות 5 מ"מ | כ-90 ש"ח למ"ר |
תיקון איטום נקודתי ביריעות ביטומניות | כ-1,000 ש"ח |
המטרות של איטום הינן – איטום גגות, איטום חדרים רטובים, lastoflex_ST, איטום אלסטי לגגות, איטום גג בטון, איטום גג עמיד 25 שנה, איטום ובידוד טרמי לגגות, איטום מעל יריעה ביטומנית, איטום סיליקוני לגגות, איטום עמיד UV, איטום עמיד במים עומדים, איטום עמיד בשמש, חידוש איטום בגגות, לאסטופלקס.
מה הם חומרי האיטום המומלצים עבור חידוש איטום בגגות?
- לאסטופלקס סילאן ST – איטום סיליקוני לגגות – חומר איטום על בסיס סילאן, חד רכיבי נוזלי. לאיטום נגד מים. עמידות UV מלאה ל 25 שנה ללא התפוררות החומר.
- חומר זה חסכוני מבחינת עלויות.
- חומר איטום על בסיס סילאן, חד רכיבי נוזלי. לאיטום נגד מים. עמידות UV מלאה ל עשרים וחמש שנה ללא התפוררות החומר.
- חומר זה אינו מתפורר (צ’וקינג(.
- חומר זה עמיד שחיקה וגמיש.
- חומר זה אינו משחרר חומרים מסוכנים לאחר התייבשות מלאה.
- הוא מתאים לאיטום גם בסביבה ימית.
- החומר הזה הוא בעל יכולות רפלקטיביות (צבע לבן בלבד) המפחיתות טמפרטורה בתוך הבית.
- חומר זה ניתן ליישום בקלות על ידי מברשת, רולר או התזה במכונה.
- לחומר זה יש עמידות מצוינת בפני כימיקלים וחומרי ניקוי.
- חומר זה בעל איטום והגנה מתמשכת נגד מים.
- חומר זה בעל עמידות במים מלוחים
- חומר זה הינו בעל עמידות בפני מים עומדים, לא מתקלף.
- ממברנה המעבירה אדי מים – יתרון שלא גורם להצטברות לחות בתקרה.
- חומר זה יוצר שכבה אחידה הנדבקת 100% למשטח, אין חשש לחדירת מים מתחת לחומר, אזור שנפגע ניתן לתיקון בקלות.
- חומר זה בעל תכונות מכאניות מעולות.
- עמיד בתנאי מזג אוויר: גשם, קרה ו
- בעל תכונות גמישות מצוינות גם בטמפרטורה נמוכה (40- מעלות), ובעל כושר גישור על סדקים מצוין.
- עמידות טמפרטורה גבוהה, השכבה אינה נעשית רכה ודביקה.
- הידבקות מצויינת למגוון של משטחים ללא צורך בפריימר.